Начин на приготвяне
Прикрепете дафиновия лист с карамфила на клечка и прикрепете към лука. Оставете настрана.
Смесете млякото със сметаната в тенджера и сварете за 5 минути. Махнете от котлона.
Загрейте маслото в друга малка тенджерка и когато то се разтопи, прибавете брашното и разбъркайте добре. Гответе на бавен огън около 10 минути, като непрекъснато разбърквате.
Махнете от котлона и прибавете към топлата млечна смес. Разбъркайте добре и върнете на огъня.
Прибавете лука, към който с клечка са прикрепени дафиновия лист и карамфила.
Кипнете за 10 минути, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Махнете от котлона, охладете и прибавете киселото мляко. Сосът е подходящ за лазаня, мусака и др.