Начин на приготвяне
Първо, започваме да правим блата за банановия чийзкейк.
За начало натрошаваме бисквитките на ситно и добавяме 1 ч.л канела, разтапяме маслото и смесваме с бисквитките.
Бъркаме с лъжица, докато се получат влажни трохи. В тефлонова тавичка за торти с подвижно дъно изсипваме сместа.
Разпределяме равномерно, притискаме добре с лъжица, за да се получи плътен блат.
Прибираме в хладилника за 30 мин, а през това време приготвяме кремчето.
В купа изсипваме маскарпонето и кондензираното мляко и овкусяваме с пудра захар и ванилия. Разбиваме с миксер до получаване на хомогенна смес за чийзкейк.
Нарязваме си 3 банана на средно дебели кръгчета.
След като сме готови с крема, изваждаме блата от хладилника и нареждаме половината от нарязаните банани. Заливаме ги с малко карамел и шоколад. Аз използвам топинги за сладолед.
Слагаме половината от крема и заглаждаме добре с лъжица. Нареждаме останалите резенчета банани и заливаме с още малко карамел и шоколад.
Другата половина от крема изсипваме в тавичката и отново заглаждаме добре с лъжичка.
Поръсваме с какао и прибираме банановия чийзкейк с карамел и шоколад в хладилника за 1 нощ.
Може да украсите тази вкусотийка с домашни кокосови бонбони, шоколадови бонбони Фереро Роше, плодове или с каквото смятате, че ще ви е най-вкусно!
Приятно хапване! :)
Коментари