Флан с бял шоколад

20/09/2018
"Нежен десерт за специалните моменти, които искате да превърнете в незабравими "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете карамела. В малка касерола сложете 130 г захар и я разтопете на не много силен котлон, като внимавате да не загори.

Разпределете карамела в индивидуални купички. Счупете яйцата в купа и разбийте с пасатора.

В тенджера сложете млякото, захарта и ванилията на котлона. Изчакайте да се затопли добре, но не и да завира. Махнете от огъня.

Натрошете белия шоколад в млякото. Разбърквайте периодично, докато се разтопи. Изчакайте сместа леко да изстине.

Смесете млякото с яйцата, като наливане на тънка струйка.

Разпределете върху карамела. Не пълните до горе купичките. Сложете ги в тава с вода и печете на водна баня час-час и половина на 150 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар