Начин на приготвяне
Натрошете или смелете едро бисквитите. Разтопете краве маслото и го сипете при бисквитите.
Омесете до хомегенна смес на тесто и го разстелете във форма за торта с падащо дъно.
Разбийте захарта, маскарпоне и крема сирене и постепенно добавете сметана, която предварително сте разбили.
Разбъркайте внимателно чийзкрема и изсипете половината върху блата, слагайте сироп от малини и половината от малините и добавете другата половина от крем.
Разтопете бял шоколад на водна баня заедно с една супена лъжица прясно мляко, оставете го да се охлади и го изсипете върху тортата с маскарпоне. Разбъркайте пакетче желатин в няколко супени лъжици вода.
Оставете го да се желира и разтопете на водна баня. В подходящ съд прибавете сиропа от малини заедно с останалите малини. Загрейте ги леко и прибавете желатиновата смес.
Разбъркайте внимателно и изчакайте сместа да започне леко да се желира.
Поставете върху шоколадовата смес и приберете малиновата торта в хладилника за една нощ. Готово!
Насладете се на този изключително вкусен десерт - чийзкейк с бял шоколад и малини.