Начин на приготвяне
Сложете ориза в купа и залейте с 2 ч.ч. гореща вода и след 5-10 минути отцедете. Прибавете телешката кайма, скълцания ситно лук, кимиона, сол, черен пипер на вкус. Омесете добре сместа и оформете малки кюфтенца.
Разтворете бульона в 4 ч.ч. топла вода и загрейте на умерен огън. Щом заври, внимателно пуснете кюфтенцата и ги гответе около 20 минути.
В купа разбийте продуктите за соса. Прибавете няколко лъжици бульон при непрекъснато разбиване и върнете в тенджерата при останалия бульон, като отново разбърквате. Гответе още 5 минути.
Отделно в малък тиган направете запръжката от загрятото масло, разбъркано с червения пипер. Залейте със запръжката всяка порция от ястието.