Кюфтета в кисел сос

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Кюфтета в кисел сос2 / 2
06/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г мляно
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • кимион - 2 - 3 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче телешки
  • за соса
  • брашно - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 броя
  • лимони - 1 брой, изцеден на сок
  • за запръжката
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза в купа и залейте с 2 ч.ч. гореща вода и след 5-10 минути отцедете. Прибавете телешката кайма, скълцания ситно лук, кимиона, сол, черен пипер на вкус. Омесете добре сместа и оформете малки кюфтенца.

Разтворете бульона в 4 ч.ч. топла вода и загрейте на умерен огън. Щом заври, внимателно пуснете кюфтенцата и ги гответе около 20 минути.

В купа разбийте продуктите за соса. Прибавете няколко лъжици бульон при непрекъснато разбиване и върнете в тенджерата при останалия бульон, като отново разбърквате. Гответе още 5 минути.

Отделно в малък тиган направете запръжката от загрятото масло, разбъркано с червения пипер. Залейте със запръжката всяка порция от ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
31
21
10
Дай твоята оценка: