Печени чушки с мус от извара

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
900
21/09/2018
"И баба знае да прави печени чушки, но баба знае ли да прави мус от извара и пармезанови бисквити "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печени Чушки

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разполовете и изчистете чушките. След което ги сложете в подходящ съд за печене, добавете 2 с.л. зехтин и овкусете с щипка сол. Печете на 250° C за 15-20 минути.

За марината на чушките:

Нарежете магданоз и копър на ситно. Смесете ги в купа с 3 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет, 1 ч.л. сол и захар.

Извадете и похлупете в съд за няколко минути изпечените чушки. Обелете ги и ги добавете към купата с марината.

За пармезановата бисквита:

Смесете в купа 4 с.л. брашно, 2 с.л. пармезан и 100 г студено масло и омесете с ръце. От готовото тесто оформете на ръка бисквитите и ги сложете в тава върху хартия за печене.

Поръсете с пармезан преди да ги вкарате във фурната за 4-5 минути на 250 градуса.

За муса:

Запечете 30 г орехи на сух тиган, после ги нарежете на ситно и ги смесете с изварата и 1 с.л. зехтин, разбъркайте сместа.

На финала сглобете ястието като сложите овкусените чушки, готовите пармезанови бисквити и муса от извара.

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон-12%
За работа с чушки, препоръчваме:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.95 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар