Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печени чушки»Печени чушки с мус от извара

Печени чушки с мус от извара

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Печени чушки с мус от извара
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"И баба знае да прави печени чушки, но баба знае ли да прави мус от извара и пармезанови бисквити"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • жълти чушки - 2 бр.
  • За марината на чушките
  • копър - 20 г
  • магданоз - 10 г
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар
  • сол
  • За пармезановата бисквита
  • брашно - 200 г
  • пармезан - 80 г
  • краве масло - 150 г
  • За муса
  • извара - 50 г
  • орехи - 20 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете и изчистете чушките. След което ги сложете в подходящ съд за печене, добавете 2 с.л. зехтин и овкусете с щипка сол. Печете на 250° C за 15-20 минути.

За марината на чушките:

Нарежете магданоз и копър на ситно. Смесете ги в купа с 3 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет, 1 ч.л. сол и захар.

Извадете и похлупете в съд за няколко минути изпечените чушки. Обелете ги и ги добавете към купата с марината.

За пармезановата бисквита:

Смесете в купа 4 с.л. брашно, 2 с.л. пармезан и 100 г студено масло и омесете с ръце. От готовото тесто оформете на ръка бисквитите и ги сложете в тава върху хартия за печене.

Поръсете с пармезан преди да ги вкарате във фурната за 4-5 минути на 250 градуса.

За муса:

Запечете 30 г орехи на сух тиган, после ги нарежете на ситно и ги смесете с изварата и 1 с.л. зехтин, разбъркайте сместа.

На финала сглобете ястието като сложите овкусените чушки, готовите пармезанови бисквити и муса от извара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: