Начин на приготвяне
Разполовете и изчистете чушките. След което ги сложете в подходящ съд за печене, добавете 2 с.л. зехтин и овкусете с щипка сол. Печете на 250° C за 15-20 минути.
За марината на чушките:
Нарежете магданоз и копър на ситно. Смесете ги в купа с 3 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет, 1 ч.л. сол и захар.
Извадете и похлупете в съд за няколко минути изпечените чушки. Обелете ги и ги добавете към купата с марината.
За пармезановата бисквита:
Смесете в купа 4 с.л. брашно, 2 с.л. пармезан и 100 г студено масло и омесете с ръце. От готовото тесто оформете на ръка бисквитите и ги сложете в тава върху хартия за печене.
Поръсете с пармезан преди да ги вкарате във фурната за 4-5 минути на 250 градуса.
За муса:
Запечете 30 г орехи на сух тиган, после ги нарежете на ситно и ги смесете с изварата и 1 с.л. зехтин, разбъркайте сместа.
На финала сглобете ястието като сложите овкусените чушки, готовите пармезанови бисквити и муса от извара.