Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Чушки бюрек с извара и кашкавал

Чушки бюрек с извара и кашкавал

Чушки бюрек с извара и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Когато и да ни поднесете чушки бюрек, винаги ще си ги хапнем"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • извара - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • галета - за поръсване
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете чушките да се печат.

Обелете ги и ги почистете от люспите, семките и дръжките.

Разбийте в купа яйцата с телена бъркалка и ги смесете с изварата.

Добавете черен пипер и сол на вкус.

Напълнете чушките с тази плънка и ги наредете в голяма тава.

Поръсете ги с галета и малко олио - сложете ги да се печат за около 20 минути на 200 °C.

Извадете чушките бюрек, поръсете ги с кашкавал и ги върнете да се допечат за още няколко минути.

Чушките бюрек с извара и кашкавал са много вкусни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: