Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с извара и кашкавал

Пълнени чушки с извара и кашкавал

Пълнени чушки с извара и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Можем да похапнем огромно количество от тези чушки, защото са неустоими"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр. червени
  • извара - 200 г
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1 шепа
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените чушки печем на скара, обелени се оставят да се отцеди сокът.

В купа се смесва извара, натрошено сирене, яйцето, настърган кашкавал, нарязан пресен магданоз, малко сол, черен пипер и пресована скилидка чесън. Сместа се разбърква да се смесят продуктите добре.

На всяка чушка се прави страничен разрез, внимателно се почистват семената, като дръжката се запазва и с лъжичка се пълни с изварена смес. В чиния сипваме брашното.

Чушките се овалват в брашно и пържим в загрято олио от двете страни на умерен огън.

Извадете върху салфетка да попие мазнината. Поднесете пълнените чушки с листенца магданоз и салата.

Пълнените чушки с извара и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: