Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с булгур и свинско

Зелеви сарми с булгур и свинско

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Зелеви сарми с булгур и свинско1 / 2
07/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 12 листа
  • булгур - 2 ч.ч.
  • свинско месо - 500 г
  • мас - 1 к.ч.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете измития булгур в разтопената мас. Когато поомекне прибавете ситно нарязаното със сатър свинско месо и запържете с него.

Поръсете червения пипер, объркайте добре и по желание добавете черен пипер и сол.

Завийте сармите и ги подреждайте в тенджера. Долейте зелев сок и топла вода, като течността трябва да покрие продуктите.

Затиснете с чиния и сложете сармите с булгур и свинско да се варят на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

bubu
bubu
СУПЕР!
19.03.2013 19:05
Никита
Никита
Ето една истинска Българска рецепта!Браво на Милко!
Но ми се струва,че снимката е на пълнени чушки... :)
07.03.2013 12:50