Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с булгур и свинско месо

Зелеви сарми с булгур и свинско месо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Зелеви сарми с булгур и свинско месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 8 - 12 листа
  • булгур - 2 ч.ч.
  • свинско месо - 500 г
  • мас - 1 к.ч.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате булгура в разтопената мас, Щом поомекне, прибавяте ситно нарязаното месо и леко го позапържвате. После поръсвате с червения пипер, разбърквате и разпределяте сместа върху зелевите листа.

Завивате сармички, които нареждате в подходяща тенджера. Наливате зелев сок и вода, така че течността да покрие продуктите. Затискате с чиния и варите на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: