Начин на приготвяне
Свинските котлети се измиват добре и поръсват се със сол и олио от двете страни. Оставят се 20 мин в хладилник. Разбира се за тази рецепта може да ползвате и друго свинско месо.
Булгурът се измива със студена вода много добре и за залива се студена вода. Оставя се 20 мин във водата.
Сушените зеленчуци се нарязват на ситно, смесват се, като общо трябва да се нареждат 2 с.л.
Заливат се с 2 с.л. олио и се оставят 20 мин в олиото.
Булгурът, след като е накиснат, се слага в тава с капак, прибавят се сушените зеленчуци и се слага сол на вкус. Разбърква се добре.
Нареждат се месото и се залива с олио и 5 ч.ч. вода нашето бъдещо вкусно свинско печено.
Свинското с булгур се пече с капак на тавата на 220 градуса 60 Мин.