Начин на приготвяне
Срежете крилцата през ставата и отстранете горната част. Сложете ги в подходящ съд с вода на котлона. Добавете вътре половин глава чесън, дафинов лист и няколко зрънца пипер. Когато водата кипне, дръпнете съда от котлона.
За марината:
В една купа смесете сока от два лимона, барбекю соса, соевия сос, нарязания на ситно корен джинджифил и една супена лъжица мед. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете в марината още топлите крилца. Покрийте съда за 15 минути.
За кетчупа залейте в загрят тиган сините сливи с ром, за да омекнат. Изчакайте алкохола да се изпари. След това добавете доматената паста и 150 мл вода. Разбъркайте и добавете кафява захар и щипка сол. Пасирайте цялата смес.
Разделете в три купи продуктите за панировката: в едната разбийте две яйца, във втората сложете брашно, а в третата смесете панко галета и корнфлейкса. Оваляйте маринованите крилца първо в брашното, след това в яйцата и накрая в хрупкавата смес. Изпържете пилешкото в по-дълбок съд със загрята мазнина.
Отцедете от излишната мазнина и сервирайте готовите крилца с кетчупа от сини сливи.