Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пилешки крилца с къри и кетчуп

Пилешки крилца с къри и кетчуп

Пилешки крилца с къри и кетчуп
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Имаме известни съмнения, че при качването на рецептата Илияна е забравила най-важното - колко бира трябва да си приготвим за тези пикантни пилешки крилца"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 800 г
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • къри - на вкус
  • червен пипер - лют
  • уни сос
  • соев сос - тъмен
  • кетчуп - 2 - 3 с.л.
  • сусам - 10 г
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме крилцата (за предпочитане пресни, а не от замразените). Заливаме с вода, добавяме едно кубче пилешки бульон и сваряваме за 15 минути.

Сварените крилца отцеждаме хубаво от бульона, в който сме варили. Слагаме в купа и подправяме с черен пипер, къри, лют червен пипер, уни сос, соев сос, сусам и кетчуп. Разбъркваме добре и оставяме на хладно за 30 минути.

Овкусените крилца овалваме в царевично брашно и след 5-10 минути изпържваме в олио.

Внимаваме, че леко пръскат при пържене. Изваждаме от мазнината върху скаричка да се отцеждат от излишното олио.

Поднасяме сервирани с Млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
А бира? Или бяло винце?
13.07.2016 09:20
1
1
Покажи всички подкоментари