Печени круши с мед и орехи

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
1
11
01/10/2018
"Разкошен десерт с уникални вкус и аромат, който всеки лесно ще приготви "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо653
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разполовете крушите и с помощта на лъжица издълбайте вътрешността им, като оформите дупчици.

Нарежете орехите на ситно. Смесете ядките с 2 с.л. мед в купа.

В тиган на котлона кипнете сухо бяло вино и добавете 1 с.л. мед. Добавете сушените плодове в тигана при виното, за да омекнат и да поемат вкуса. Когато сместа се редуцира до гъстота на сироп, свалете от котлона.

Намажете съда за печене с масло. Подредете половинките круши в тавичката за печене. Поставете от ореховата смес в дупчиците. Поръсете с канела.

Залейте крушите с горещия винен сироп. Разпределете сушените плодове отгоре.

Изпечете на 200°C за 30 мин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар