Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с Броколи и Моркови

Ризото с Броколи и Моркови

Ризото с Броколи и Моркови
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
28/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"На това ризото с броколи и моркови му липсва само една чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • броколи - 1 бр. (малко)
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • пармезан
  • сол
  • черен пипер
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • сметана - 2 с.л. за готвене
  • масло - 1 бучка
  • ориз - 1 ч.ч. арборио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си направете бульона, като загреете 700 мл вода и разтворете пилешкия бульон вътре.

Изчистете броколито и го начупете на малки розички. Сварете го за 5 мин във вода или на пара (аз си го приготвих на пара).

В касерола разтопете кравето масло. Запържете в него лука и моркова, които предварително сте изчистили и нарязали на дребно. Добавете ориза и бъркайте 1-2 минути. Сложете бялото вино и изчакайте да изври алкохолът.

Идва ред на бульона. Добавяйте черпак по черпак, като изчаквате до пълното му усвояване. Сложете, колкото е необходимо до готовност на ориза. Няколко минути преди да изключите, добавете сметаната, разбъркайте и сервирайте ризотото.

Сложете броколито отгоре и настържете с пармезан.

*Може да добавите броколито с лука и моркова заедно и така да го приготвите. На мен лично повече ми харесва да е отделно, защото розичките стоят цели, а и не се променя цвета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: