Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешко с броколи, моркови и карфиол

Пилешко с броколи, моркови и карфиол

VioletaVioleta
Новак
32
Пилешко с броколи, моркови и карфиол1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • броколи - 1/2 глава
  • карфиол - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • масло - 60 г
  • кашкавал - 120 г
  • къри - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте нарязаните моркови и накъсаният карфиол и броколи в подсолена и вряща вода. Извадете ги и веднага ги изплакнете под студена вода.

Нарежете пилешкото на късове и го запържете в маслото в подходящ тиган. Овкусете го със сол, черен пипер и къри.

Смесете пилешкото и зеленчуците в подходяща тава и поръсете с още малко къри, като разбъркате. Отгоре покрийте с малки парченца масло и настъргания кашкавал.

Изпечете ястието в добре загряна фурна за около 15 минути. Ако добавите и малко натрошено синьо сирене в продуктите, вкусът на запеканката ще се засили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виолета
Виолета
Много е вкусно направете го и го опитайте няма да съжалявате :)
21.12.2014 11:36
1