Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб тип Сандвич

Хляб тип Сандвич

Хляб тип Сандвич
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
28/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Най-вкусните сандвичи се правят с домашен хляб, само казваме"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 420 г
  • мая - 1 пак. суха
  • бакпулвер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в брашното. Сложете в средата всички съставки и замесете гладко тесто (ще ви лепи малко, но това да не ви притеснява).

Намазнете голяма купа и го прехвърлете там. Завийте в стреч фолио и оставете да утрои обема си.

Извадете готовото тесто върху набрашнен плод и премесете веднъж.

Оформете тестото и го поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Поръсете леко отгоре с брашно и оставете да втаса, но този път да удвои обема си.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете хляба до приятна златиста коричка.

Извадете от формата, докато е топъл ( за да не се изпоти в тавичката) и завийте в памучна кърпа.

Изчакайте хубаво да изстине, преди да разрежете с нож.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Чудесно хлебче! Много съм доволна от резултата и благодаря :)
(Отгоре го поръсих със царевичен грис за лека хрупкавина на коричката)
05.11.2020 16:45