Начин на приготвяне
Направете кладенче в брашното. Сложете в средата всички съставки и замесете гладко тесто (ще ви лепи малко, но това да не ви притеснява).
Намазнете голяма купа и го прехвърлете там. Завийте в стреч фолио и оставете да утрои обема си.
Извадете готовото тесто върху набрашнен плод и премесете веднъж.
Оформете тестото и го поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Поръсете леко отгоре с брашно и оставете да втаса, но този път да удвои обема си.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете хляба до приятна златиста коричка.
Извадете от формата, докато е топъл ( за да не се изпоти в тавичката) и завийте в памучна кърпа.
Изчакайте хубаво да изстине, преди да разрежете с нож.
Коментари
(Отгоре го поръсих със царевичен грис за лека хрупкавина на коричката)