Бисквитена торта Тирамису

04/10/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2025
"Любимото на всички Тирамису, но в много лесен вариант с чаени бисквити "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 2 пакета (кръгли без дупка)
  • сладкарска сметана - 600 мл
  • маскарпоне - 300 г
  • пудра захар - 40 г
  • бейлис - 2 с.л. (или друг вид по избор)
  • еспресо - 250 мл
  • ванилия - 1 бр. шушулка
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте сладкарската сметана в купа. В друг съд смесете сиренето маскарпоне с ликьора, пудрата захар и семената на ваниловата шушулка. Разбъркайте. Поетапно смесете битата сметана и крема.

Излейте кафето еспресо в подходящ за топене на бисквитите съд. Започнете да подреждате тортата, като поставите пласт от крема на дъното на съда.

Покрийте крема с пласт бисквити, като преди това потопите всяка в кафето. Повторете още веднъж.

Завършете тортата с пласт от крема маскарпоне. Оставете да стегне в хладилник за няколко часа.

Сервирайте като поръсите обилно тортата Тирамису с какао.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар