Начин на приготвяне
В тенджера сложете млякото да заври. Добавете 1 ч.л. от разтворимото кафе, ванилията и последно ориза. Варете на слаб огън до готовност. Заделете и оставете да изстине.
В купа разбийте жълтъците с пудрата захар с помощта на миксер до пухкав крем.
Добавете маскарпонето и разбъркайте 1 минута. Тук има два варианта:
Може да смесете ориза с крема.
Може да ги сложите отделно, когато сглобявате тирамисуто (аз избрах този вариант).
В чинийка или купичка, разтворете кафето и сложете ликьора. Топете бишкотите за кратко и ги наредете в правоъгълна тавичка с падащо дъно.
Отгоре внимателно и равномерно разстилете ориза, а най-отгоре маскарпонето. Оставете в хладилника да стегне и преди сервиране поръсете тирамисуто с кафето.
Тирамисуто с ориз е много вкусно.
Коментари