Начин на приготвяне
Разбийте крема сиренето с малко от захарта, след което направете същото със заквасена сметана и ги съединете. Разделете яйцето на белтък и жълтък и ги разбийте поотделно отново с малко част от захарта, като в белтъка сложете щипка сол!
Разбийте и течната сметана, която трябва да е от хладилник. Изсипете и останалата захар. Когато сметаната е разбита, добавете жълтъка, разбъркайте. Съединете с крема сиренето и заквасената сметана, като разбърквате на рака с дървена или силиконова бъркалка.
Накрая добавяте малко по-малко белтъка, като разбърквате от долу нагоре. В студеното кафе сипете ром и започнете да топите парченцата блат в кафето, като в същото време ги редите в тавичка, разпределяте крема и отново редите блатове за торта.
Накрая отгоре изсипвате останалия крем, разпределяте го и поръсвате с какаото. Вашето тирамису е готово, след като престои 1 нощ в хладилник (може да поръсите какаото на следващия ден преди поднасяне).
Аз го направих в елипсовидна тавичка с размер около 30Х20 см и стана на три нива. Да ви е сладко!