Кафяв ориз с тиквички и кисело мляко

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
04/10/2018
"Думите не стигат да опишем колко е вкусно - ще трябва да го опитате и да проверите сами "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в тиган на котлона. Нарежете лука и скилидките чесън на ситно.

Задушете в зехтина. Когато омекнат, прибавете кафевия ориз и разбъркайте. Посолете сместа и овкусете с черен пипер. Оставете зеленчуците да се задушат и оризът да стане прозрачен.

Добавете 250 мл зеленчуков бульон, колкото да покрие ориза. Когато оризът поеме течността, добавете още 250 мл бульон.

Нарежете тиквичките на кубчета и добавете към сместа. Сложете пресни стръкчета розмарин и риган в тигана. Нарежете наситно копър и прибавете.

Преди да свалите ризотото от котлона добавете киселото мляко и разбъркайте. Завършете ястието, като поръсите с настърган пармезан и добавите бучка масло за плътност.

На финала натрошете отгоре плочка биволско сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар