Начин на приготвяне
Загрейте зехтин в тиган на котлона. Нарежете лука и скилидките чесън на ситно.
Задушете в зехтина. Когато омекнат, прибавете кафевия ориз и разбъркайте. Посолете сместа и овкусете с черен пипер. Оставете зеленчуците да се задушат и оризът да стане прозрачен.
Добавете 250 мл зеленчуков бульон, колкото да покрие ориза. Когато оризът поеме течността, добавете още 250 мл бульон.
Нарежете тиквичките на кубчета и добавете към сместа. Сложете пресни стръкчета розмарин и риган в тигана. Нарежете наситно копър и прибавете.
Преди да свалите ризотото от котлона добавете киселото мляко и разбъркайте. Завършете ястието, като поръсите с настърган пармезан и добавите бучка масло за плътност.
На финала натрошете отгоре плочка биволско сирене.