Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Кафяв ориз с тиквички и кисело мляко

Кафяв ориз с тиквички и кисело мляко

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Думите не стигат да опишем колко е вкусно - ще трябва да го опитате и да проверите сами"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • кафяв ориз - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • пармезан - 30 г
  • цедено кисело мляко - 60 г
  • копър - 20 г
  • биволско сирене - 100 г
  • масло - 60 г
  • розмарин - 2 - 3 стръкчета (пресен)
  • риган - 2 - 3 стръкчета (пресен)
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в тиган на котлона. Нарежете лука и скилидките чесън на ситно.

Задушете в зехтина. Когато омекнат, прибавете кафевия ориз и разбъркайте. Посолете сместа и овкусете с черен пипер. Оставете зеленчуците да се задушат и оризът да стане прозрачен.

Добавете 250 мл зеленчуков бульон, колкото да покрие ориза. Когато оризът поеме течността, добавете още 250 мл бульон.

Нарежете тиквичките на кубчета и добавете към сместа. Сложете пресни стръкчета розмарин и риган в тигана. Нарежете наситно копър и прибавете.

Преди да свалите ризотото от котлона добавете киселото мляко и разбъркайте. Завършете ястието, като поръсите с настърган пармезан и добавите бучка масло за плътност.

На финала натрошете отгоре плочка биволско сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: