Желирани скариди

21/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода граха и обеления морков. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете да се охладят.

През това време изчистете скаридите, обелете яйцата и нарежете краставичката на ситно.

Пригответе желатина по указание на опаковката, като го разтворите в рибния бульон.

Нарежете на ситно и вече охладения морков.

Във форми за тарталети сложете няколко зрънца грах, няколко зрънца царевица и няколко парченца от моркова и краставичката. С помощта на лъжица сипете от бульона с разтворен желатин, колкото да покрие дъното.

Приберете формите за кратко в хладилник до стягане на желатина. Извадете и повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите, като запазите част от бульона.

Накрая поставете по една скарида, по 1/2 пъдпъдъче яйце, поръсете с нарязан див лук и допълнете формите с останалия желатин. Отново сложете формите в хладилник.

Желираните скариди съхранявайте в хладилник до консумацията им.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар