Начин на приготвяне
Приготвям винаги със зехтин, задушени една минутка с чесън и чили.
След това доматче, за да не се пържат, а задушат. Към домата добавих настъргана тиквичка (по този начин тиквичките поемат ароматите по-добре).
Имам вариант без тиквичката - само две доматчета, скариди. Задушавам да остане на мазнина.
Скаридите могат да се приготвят в черупките им, но при готвене вкъщи те се обелват, за да не погълнем при хапването някоя песъчинка, а е страшно, когато са мазнички със сосове, полепват по ръцете и къде ли не.
Препоръчвам тези скариди с тиквички - така приготвени са много, много вкусни.
Направих експеримент суши с плънката - отзивите бяха неочаквано много добри!
Желая Bи много Slim end Happy.
Авторска рецепта на Ивелина Bakka!
Коментари
Днес отново сготвих със това количество и добавих пармезан накрая за разкош... опитайте чудно стана Благодаря че се доверихте,,, всичко ,което пиша е опитано и одобрено! Поздрави и отново Благодаря!
Поздрав,
Дани.