Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Бурито с говеждо месо по мексикански

Бурито с говеждо месо по мексикански

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Бурито с говеждо месо по мексикански1 / 3
03/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Тайната на вкусното сочно мексиканско бурито е в тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 400 г смляно, или телешко
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 1 - 2 с.л. или зехтин
  • чесън - 2 скилидки
  • червени чушки - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен боб - 50 г (от консерва) мексикански
  • тортили - 2 бр.
  • заквасена сметана - 100 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • чедър - 50 г сирене
  • подправки на вкус
  • черен пипер - смлян
  • кимион - смлян
  • куркума
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете боба от водата и го овкусете със сол, кимион и куркума на вкус.

Загрейте в тигана 1-2 с.л. олио или зехтин и задушете нарязания лук.

Добавете смляното месо и след 15 минути добавете нарязания на ситно чесън. След няколко минути добавете почистените от семената и нарязани на дребни кубчета червена чушка и чили.

Най-накрая добавете нарязания домат. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Загрейте тортила питките в намаслен грил-тиган.

Поръсете с настърган чедър всяка тортиля, след това сложете от плънката с месото. Завийте на стегнато руло и разрежете през средата по диагонал.

Поръсете бурито с леко разбитата заквасена сметана и ситно нарязан зелен лук.

Поднесете топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: