Начин на приготвяне
Отцедете боба от водата и го овкусете със сол, кимион и куркума на вкус.
Загрейте в тигана 1-2 с.л. олио или зехтин и задушете нарязания лук.
Добавете смляното месо и след 15 минути добавете нарязания на ситно чесън. След няколко минути добавете почистените от семената и нарязани на дребни кубчета червена чушка и чили.
Най-накрая добавете нарязания домат. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Загрейте тортила питките в намаслен грил-тиган.
Поръсете с настърган чедър всяка тортиля, след това сложете от плънката с месото. Завийте на стегнато руло и разрежете през средата по диагонал.
Поръсете бурито с леко разбитата заквасена сметана и ситно нарязан зелен лук.
Поднесете топло.
Добър апетит!