Начин на приготвяне
Колоритна и питателна зимна салата от пикантно мариновано печено червено цвекло и лук върху зелена салата.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Поставете почистените, измити и подсушени глави цвекло върху лист хартия за печене.
Намажете ги с рапично масло, поръсете със смлени морска сол и черен пипер. Поставете във фурната и печете до готовност на цвеклото. Извадете от фурната и изчакайте да се охлади.
Междувременно подгответе дресинга: налейте винения оцет в малка купа, добавете горчицата и Maggi соса. При непрекъснато разбъркване бавно наливайте ореховото масло и рапичното масло, добавете на вкус смляна морска сол и черен пипер. Добавете смлените семена копър и наситнените перца лук, разбъркайте внимателно.
Обелете охладеното цвекло и нарежете на четвъртинки или кръгчета. Прехвърлете в голяма купа заедно с червения лук и добавете достатъчно количество от дресинга. Оставете в хладилника за 1 час или за цяла нощ.
Съхранявайте останалото количество дресинг в хладилника преди сервиране.
Преди сервиране овкусете зелената салта с останалия дресинг и разпределете в порционни чинии. Отгоре поставете от печеното мариновано червено цвекло и червен лук и сервирайте.
Добър апетит!