Начин на приготвяне
В купа прехвърлете киселото мляко. Към него добавете бакпулвера и разбъркайте. След това добавете захарта, сока от лимон, меда, яйцата и олиото.
Разбийте с миксер и започнете да добавяте на части при непрекъснато разбиване брашното. Накрая прибавете ванилията, настъргания джинджифил и натрошените на едро бисквити. Разбъркайте с лъжица.
Важно: Сместа Ви трябва да е гъста като за кексово тесто, затова ако е необходимо добавете още мъничко брашно.
Вземете дълбока кръгла тава и я застелете с хартия за печене, така че да покривате и стените й. Изсипете сместа в нея. Отгоре небрежно поръсете със зрънца нар и плодов топинг.
Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 20 мин. След това намалете градусите на 150 и печете още около 40 минути или до готовност (проверявайте с клечка за зъби или шиш).