Начин на приготвяне
В подходяща форма (20 см диаметър ) слагаме полиетиленово фолио, хубаво да се покрие отвътре и крайчетата на фолиото да са извън формата, за да може лесно да извадим сладкиша.
Приготвяме крема. Слагаме захарта (5 с.л.) да се карамелизира. Върху получения карамел внимателно наливаме гореща вода (1 ч.ч.) Внимаваме, защото пръска карамелът.
Слагаме да заври и когато карамелът се разтопи във водата наливаме прясно мляко (3 ч.ч.). През това време разбиваме яйцето с брашно и прясно мляко (1 ч.ч.). Получената кашичка изливаме на струйка в карамеленото мляко, като разбъркваме непрекъснато. Прибавяме краве масло (50 г) , пакетче ванилия и есенция ром - няколко капки.
Варим крема докато се сгъсти, като разбъркваме непрекъснато. Ако е рядък може да прибавим още брашно. Във формата, където ще редим сладкиша, сипваме от крема. Слагаме парченца бисквити, потопени в топло прясно мляко. Отново пласт крем и бисквити, докато разпределим всички продукти.
Слагаме сладкиша да се стегне в хладилника за няколко часа (приготвям от предния ден, а на другия правя глазурата и украсявам сладкиша). Готовия сладкиш внимателно обръщаме в тортена чиния, махаме фолиото.
Приготвяме глазурата, като слагаме в подходящ съд краве масло (50 г) , вода (1/2 к.ч.) , захар кристална (5 с .л.), пакетче ванилия и какао (1 с.л.) и оставяме да заври.
В отделен съд смесваме брашното ( 1 с.л. ) с вода ( 1/2 к.ч.) и наливаме във врящото какао, като бъркаме непрекъснато с тел, докато глазурата се сгъсти и стане лъскава.
Дръпваме от котлона и охлаждаме глазурата, като периодично разбъркваме, за да не хване коричка. Намазваме сладкиша с глазурата и украсяваме с натрошени или настъргани бисквити.