Начин на приготвяне
Поставете двата вида бисквити в блендер и включете на средна скорост за кратко. Трябва да станат на трохи, но не на прекалено фин прах. Смесете ги със маслото и разпръснете в тавичка покрита с хартия за печене.
Запечете за кратко бисквитените трохи на 200 градуса във предварително загрята фурна. Целта е да станат хрупкави. Оставете ги да се охлаждат. Докато фурната е още гореща запечете в нея и орехите и ги накълцайте.
Почистете кайсиите от костилките и разполовени ги сложете на котлона с малко захар ако не са много сладки и 3-4 с.л. вода. Бъркайте докато омекнат и ги пасирайте на фино пюре. Претеглете пюрето, за кремчето ще са ни нужни 150 г, което би трябвало да е количеството му. Охладете пюрето.
Загрейте млякото със захарта на умерен огън и когато се опитва да кипне намалете огъня.
Разбийте яйцето и го смесете със кайсиевото пюре, брашното и нишестето. Сместта трябва да е идеално гладка и да няма бучки. Налейте я на тънка струйка към горещото мляко на котлона и бъркайте интензивно до сгъстяване на кремчето- около 5-6 минутки. Дръпнете от котлона и в топлия крем разтворете желатина, предварително хидратиран в студена вода. Разбъркайте хубаво.
На дъното на тавичка с диаметър 22-23 см. Разстелете половината от хрупкавите бисквитени трохи заглаждайки и притискайки леко.
Излейте кремчето и изчакайте да стегне- 2-3 часа. Аз прибирам в хладилник след като изстине.
За да завършите сладкиша покрийте го с останалите бисквитени трохи и орехите.
Украсете по ваш вкус.
Да ви е сладко.