Вечеря за гладници

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20722450
22/11/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 355
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на рулата. Прехвърлете каймата в купа и добавете към нея предварително наситнените лук и магданоз, яйцето и подправките. Омесете добре и я разделете на 8 части.

Всяка част направете на кюфте, в средата на което сложете 1/4 кисела краставичка + резен кашкавал. Притиснете и оформете руло, което оваляйте в галета. Процедурата се повтаря и с останалата кайма.

Намазнете подходяща тава за печене и подредете рулата в нея. Печете за около 35 минути на 220 градуса.

През това време сварете картофите и ги намачкайте с преса. Отделно разтопете маслото в тиган и задушете за 5-6 мин в него предварително нарязаните на ситно гъби.

Добавете и наситнения лук, солта и червения пипер. Задушете за още 2-3 мин и прехвърлете при картофите. Разбъркайте и добавете майонезата. Отново разбъркайте.

Загрейте 2-3 с.л. олио в тиган. С помощта на супена лъжица (порцията за 1 кюфте) загребете от картофената смес и оформете кюфтенца, които подредете в тигана.

Запържете картофените кюфтета до златисто от 2-те страни (около 2-3 мин от всяка страна).

Сервирайте заедно кюфтенца и руло :)

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар