Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете хубаво гладко еластично тесто, което оставете да втаса. Когато е готово оформете лодките, като разточите голяма кора, средно дебела около 1 см.
С помощта на нож за пица изрежете лодки, може да са малки или големи, зависи как ги желаете. От другата част тесто изрежете широки ленти, които усучете и сложете по края на всяка лодка.
Намажете с лютеница и дръпнете настрана. Предварително трябва да ви е омесена каймата със подправките, яйцето и галетата.
В тиган задушете лук и запържете каймата като на края добавите ситно нарязаните кисели краставички. С тази плънка напълнете лодките, по края ги намажете с разбития жълтък и печете в загрята фурна.
Когато са почти готови ги извадете и поръсете със настърган кашкавал. Върнете в печката за леко разтапяне на кашкавала.