Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Здравословни лешникови бисквитки

Здравословни лешникови бисквитки

Здравословни лешникови бисквитки
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30
"Разбира се, че може да давате на децата си бисквитки, важно е обаче те да са здравословни и вкусни - точно като тези тук"

Необходими Продукти

  • лешници - 100 г
  • масло - 60 г
  • кафява захар - 2/3 ч.ч. или еритритол
  • яйца - 1 бр.
  • оризово брашно - 1/2 ч.ч.
  • фъстъчено масло - 2 с.л.
  • ЗА ГАРАНТИРАНЕ
  • шоколад - 50 г
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете лешниците в сух тиган за 4-5 минути, като бъркате непрекъснато. Оставете да се охладят напълно. След това ги смелете в блендер.

В купа смесете оризовото брашно, захарта и смлените ядки. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте, докато получите влажни трохи.

Прибавете фъстъченото масло и яйцето, което предварително сте разбили. Разбъркайте сместа с лъжица.

Застелете тава с хартия за печене или може да използвате еднократни хартиени формички. От сместа оформете топчета с размер на орех. Поставете сладките на разстояние.

Печете здравословните бисквити в загряна фурна на 180 градуса около 20 минути.

Разтопете 50 грама шоколад и малко масло на водна баня и с получената глазура гарнирайте бисквитките, след като се охладят.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: