Начин на приготвяне
Няколко часа предварително омесете каймата и добавете подправките, яйцето, киселото мляко със содата, настърганите кашкавал и лук, галетата. Омесете каймата хубаво и я приберете в хладилника.
Междувременно сварете яйцата и моркова за плънка, изпечете и обелете червената чушка.
При готовност на каймата я разплескайте на правоъгълник върху свежо фолио за по-лесно оформяне. Срежете яйцата на половини и ги подредете по дължина на правоъгълника в долния край.
Нарежете краставичките, моркова и чушката на дълги пръчици и ги подредете също по дължина над яйцата. Завийте на руло с помощта на свежото фолио и стегнете като салам в краищата.
Приберете за кратко в хладилника, като междувременно обелете и нарежете картофите за гарнитурата.
Поставете готовото руло в подходяща за размера му тава и отстрани подредете обелените и нарязани картофи.
Поставете в загрята фурна на 200°C за да се запече за около 10 мин и след това намалете температурата на 180°C.
Печете до готовност рулото Стефани или около 40 - 50 мин. Към края на печенето извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете и допечете.