Начин на приготвяне
Спанакът се почиства и се пуска в съд с вряла вода за около 1 - 2 минути.
Изважда се и се охлажда със студена вода. Отцежда се хубаво и към него се прибавят киселото мляко и яйцата.
Разбърква се хубаво и се добавя брашното, пресято с бакпулвера. Сместа се посолява и се разстила в тава с размер 24/34 см, постелена с хартия за печене.
Пече се спаначеният блат на 180 °C 25 минути.
Оставя се да се охлади.
През това време се приготвя плънката за спаначеното руло. Смесват се всички продукти без яйцата. Разбъркват се и тогава се настъргват на едро ренде яйцата.
Спаначената платка се освобождава от хартията и върху нея се разпределя млечната смес.
Завива се и се оставя най-вкусното спаначено руло в хладилник за 2 - 3 часа