Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница с чушки и тиква на пара

Лютеница с чушки и тиква на пара

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Лютеница с чушки и тиква на пара
Снимка: Яница Николова
1 / 2
23/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.

Необходими Продукти

  • чушки - 800 г, опечени
  • доматено пюре - 480 г
  • тиква - 480 г, сварена на пара
  • олио - 80 мл
  • карамфил - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките предварително се опичат, изчистват, обелват и пасират.

Тиквата се обелва и нарязва на парчета. Сварява се в уред за готвене на пара и също се пасира.

Смесват се чушките, тиквата и доматеното пюре.

В тенджера с незалепващо покритие се загрява олиото и се слага сместа, подправките на вкус. Оставя се на котлона за около 5 минути.

После се пълнят бурканчета.

Бурканчетата с лютеница се стерилизират 30 минути от завирането на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: