Начин на приготвяне
Обелете, изчистете и измийте тиквата. Сварете я на пара, докато стане мека.
Извадете сложете в чиния. Намачкайте я и оставете да изстине (аз я намачках с пресата за картофи).
В касерола сложете млякото захарта и канелата. Изчакайте да заври и изключете. Оставете канелата вътре, докато се охлади.
Извадете и прецедете.
В купа разбийте яйцата. Добавете млякото, ванилията и тиквата. Разбъркайте добре, докато се смесят всички продукти.
Направете карамела, като разтопите захарта на котлона.
Налейте на дъното на формички за крем карамел.
Разпределете сместа с яйцата.
Поставете формите в тава. Налейте вода и печете крем карамела с тиква в студена фурна на водна баня на 150 градуса до готовност.
Готовия крем карамел с тиква на пара оставете във фурната, докато се охлади напълно, а след това приберете в хладилника за една нощ.