Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с тиква на пара

Крем карамел с тиква на пара

Крем карамел с тиква на пара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
14
"Любимият на всички десерт в един по-различен, но много вкусен вариант - крем карамел с тиква, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 250 г
  • яйца - 8 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 пръчка
  • захар - 100 г за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, изчистете и измийте тиквата. Сварете я на пара, докато стане мека.

Извадете сложете в чиния. Намачкайте я и оставете да изстине (аз я намачках с пресата за картофи).

В касерола сложете млякото захарта и канелата. Изчакайте да заври и изключете. Оставете канелата вътре, докато се охлади.

Извадете и прецедете.

В купа разбийте яйцата. Добавете млякото, ванилията и тиквата. Разбъркайте добре, докато се смесят всички продукти.

Направете карамела, като разтопите захарта на котлона.

Налейте на дъното на формички за крем карамел.

Разпределете сместа с яйцата.

Поставете формите в тава. Налейте вода и печете крем карамела с тиква в студена фурна на водна баня на 150 градуса до готовност.

Готовия крем карамел с тиква на пара оставете във фурната, докато се охлади напълно, а след това приберете в хладилника за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: