Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Лаврак на пара

Лаврак на пара

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Лаврак на пара
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Заложете на здравословни храни, но с великолепен вкус, за да превърнете храненето в удоволствие"

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • мащерка
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нещо семпло, традиционно, вкусно и най-вече .. диетично :)))

Взех 2 калибровани лаврака, измих ги добре (бяха почистени в магазина), така че ги осолих добре отвътре и отвън и поръсих с мащерка. Накрая нарязах тънки резенчета лимон и напълних вътрешността.

Поръсих и отгоре с мащерка и изстисках лимонче. Сложих рибките на скарата във фурната. В тавичката на фурната изсипах 2 чаши вода, щипка мащерка, сол, лимонов сок и черен пипер.

Мушнах в предварително загрята на 200 градуса фурна като скарата и тавата са една над друга. Така парата се поема от рибата. Пекох до зачервяване.

Водата от тавичката извира и се получава страхотен сос, който можете да използвате да полеете рибата. Вкусно и здравословно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: