Начин на приготвяне
Нещо семпло, традиционно, вкусно и най-вече .. диетично :)))
Взех 2 калибровани лаврака, измих ги добре (бяха почистени в магазина), така че ги осолих добре отвътре и отвън и поръсих с мащерка. Накрая нарязах тънки резенчета лимон и напълних вътрешността.
Поръсих и отгоре с мащерка и изстисках лимонче. Сложих рибките на скарата във фурната. В тавичката на фурната изсипах 2 чаши вода, щипка мащерка, сол, лимонов сок и черен пипер.
Мушнах в предварително загрята на 200 градуса фурна като скарата и тавата са една над друга. Така парата се поема от рибата. Пекох до зачервяване.
Водата от тавичката извира и се получава страхотен сос, който можете да използвате да полеете рибата. Вкусно и здравословно.