Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Препечена габровска юфка с пиле

Препечена габровска юфка с пиле

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Препечена габровска юфка с пиле
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • юфка - 1 пакет
  • масло - 3 с.л. краве
  • сирене - 150 г натрошено
  • черен пипер
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме в 1. 5 л подсолена вода юфката. Пилешкото месо, леко сварено и обезкостено, нарязваме на парченца и го запържваме в маслото.

Прибавяме натрошеното сирене, черен пипер на вкус.

Разбъркваме добре и смесваме със вече сварената юфка.

Изсипваме в намаслени тавички, поръсваме с настъргания кашкавал и слагаме да се изпече в умерена фурна до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: