Начин на приготвяне
Подгответе си всички зеленчуци, като доматите и моркова настържете поотделно, а лука, чушката и целината нарежете на ситни кубчета. Картофите направете на едри кубчета.
Загрейте олиото на умерен огън и с щипка сол запържете лука и целината. След 2-3 минути сложете и моркова и чушката и бъркайте още около 4-5 минути.
Сложете и доматите с още малко сол и когато водичката от тях се изпари, но не напълно, сложете каймата и черния пипер и бъркайте, докато стане на трохи. Отстранете от огъня, прехвърлете в тавичка и сложете накълцания магданоз и кубчетата картофи.
Залейте с 300 мл вода, сложете червения пипер и разбъркайте хубаво.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 16-17 минути или до полуготовност на картофките.
Извадете тавичката и сипете юфката и още водичка, тъй като ще е почти извряла (около 200 мл) и върнете във фурната за още 10 минути или до пълното омекване на юфката и картофите.
Залейте ястието с разбитите яйца с брашното, солта и киселото мляко и запечете до златист загар на заливката.
Добър апетит!
* Продуктите са за правоъгълна тавичка с размери около 17 на 28 см.