Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена каша с бяло вино

Гъбена каша с бяло вино

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • моркови - 1 брой, по - големичък
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните ситно гъби сварете в подсолена вода. В олиото отделно задушете ситно нарязания лук и настърганите моркови, като добавите малко вода.

Щом омекнат, добавете и разбъркайте с брашното и веднага разбъркайте с виното. Варете на умерен огън, като разбърквате непрекъснато.

След 6 минути добавете гъбите и продължете да варите, като наливате от време на време по малко бульон от гъбите. Щом кашата се сгъсти, добавете дафиновия лист и счукания чесън.

Посолете на вкус и доварете за 10 минути на тих огън. Поръсете с малко червен пипер гъбената каша с бяло вино при поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Само дафиновия лист не бих добавила. Не ми се връзва с гъбите.
19.05.2016 10:37
Светльо
Светльо
Вместо с бяло я направих с червено вино и стана убиец .
19.05.2016 10:11
Емилия
Емилия
Прекрасна рецепта.Надмина очакванията ми като резултат.
24.09.2013 17:15