Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена супа с бяло вино

Гъбена супа с бяло вино

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Гъбена супа с бяло вино
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нежна и ароматна, насладата от тази супичка ви е гарантирана"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г + 2 с.л. зехтин
  • печурки - около 10/15 бр.
  • лук - 1 глава стар
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • сметана - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3-литрова тенджера се слага маслото да се разтопи заедно с малко зехтин. Нарязаните гъби се слагат и наситнен лук. Готви се за около 15 мин., или докато гъбите получат приятен златист загар.

Добавят се около 5 ч.ч. вода, или около 1 литър, и гозбата се оставя на умерен котлона за около 40-50 мин., като периодично се разбърква. После всичко се пасира.

Ако гъбената супа се е сгъстила прекомерно, се добавя още малко вода. Посолява се със сол и черен пипер. Отново се поставя на умерен котлон за да заври.

С разбъркване се прибавя сметаната и виното. Оставя се да кипне и се сваля от котлона. Поднася се с пържени гъби, крутони и свежа мащерка.

Източник: Gourmet Friday

Бележка: Изключително ароматна супа, бърза и лесна. Виното се добавя, като е посочено в рецептата, че не бива да се изпари, както по принцип се прави, а трябва в бульона да се усещат вкуса и ароматите му. Ползвала съм бяло ароматно вино - Мускат отонел.

Гъбената супа с бяло вино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: