Пиле с ориз и грах

Пиле с ориз и грах
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • олио - 60 мл
  • ориз - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • грах - 2 ч.ч. замразен
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета и се обезкостяват. Месото се накъсва на едри парчета и оставяме настрани.

Загрява се олио в тенджерка и запържваме ситно нарязан лук и морков.

Добавя се измит ориз и разбъркваме, докато стане стъклен на вид. Прибавя се червен пипер и лъжица доматено пюре, разбърква се и наливаме прецеден бульон от свареното пиле и ако е малко, се долива вода.

Овкусява се със сол, черен пипер и риган. Когато заври, добавяме замразен грах и пилешкото месото.

Готви се до готовност на ориза и да се смесят вкусовете.

Сервираме пилешката манджа топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: