Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с ориз, грах и гъби

Пълнено пиле с ориз, грах и гъби

Пълнено пиле с ориз, грах и гъби
Снимка: Хубена Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Много вкусно пълнено пиленце, на което не можем да устоим"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч. сварен
  • печурки - 3 средно големи
  • грах - 2 с.л. стерилизиран
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л. за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и подсушаваме пилето. Натриваме вътрешността със сол и черен пипер.

Почистваме и нарязваме гъбите на полумесеци, след което ги слагане в предварително загрятото олио, докато омекнат.

Половината кашкавал го нарязваме на тънки ленти, а другата половина настъргваме.

Добавяме кашкавала и гъбите към ориза и граха, разбъркваме добре.

С така получената плънка пълним пилето. Печем в предварително загрята фурна 1 час.

Пет минути преди да изключим фурната нареждаме лентичките кашкавал отгоре.

Пълненото пиле с ориз, грах и гъби е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Вкусно!!!
13.06.2018 00:38