Венец от кайма с гъби

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5626k2k6
Венец от кайма с гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Мъжете си умират за този венец от кайма с яйца, гъбки и много кашкавал"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 к.ч.
  • гъби - 300 г мариновани
  • чубрица
  • кимион
  • За плънката
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • яйца - 4 бр. сварени
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринованите гъби се нарязват на ситно и се омесват с каймата, като за кюфтета заедно с яйцата, галетата и подправките чубрица и кимион. Получената смес се разстила върху фолио за свежо съхранение.

Отгоре се нареждат краставичките, предварително сварените яйца и нарязани на половинки и сварените в подсолена вода моркови. След това се завива на руло и се поставя в подходяща кексова форма. Може да се сложи и в терин. Получава се солено руло като руло Стефани.

Пече се във фурна, която е предварително загрята на 180 градуса за около 1 час. Малко преди края на печенето кашкавалът се настъргва на едро ренде и се нарежда върху рулото. Отново се запича за няколко минути до получаване на приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: