Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Облечени гъби в кайма

Облечени гъби в кайма

Облечени гъби в кайма
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Плънката може и да е по ваш избор, но идеята е наша и затова заслужаваме лайк"

Необходими Продукти

  • пресни гъби - 10 бр.
  • кайма - 600 г
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • подправки за кайма - по избор
  • За плънката
  • шунка - кренвирш, колбас
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г за поръсване
  • маслини - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесваме с яйцето, галетата и подправките, които на вас ви харесват за кайма, или ползвайте подправки за кайма универсална.

Правим 10 топчета, като за големи големи кюфтета.

Почистваме гъбите с кухненска хартия , внимателно отстраняваме пънчетата им.

Нарязваме си маслините, шунката и топеното сирене на ситно.

Вземаме топка кайма, сплескваме я и в нея поставяме гъбка с отвора нагоре и завиваме с каймата, така че отворът на гъбата да остане отворен.

Подреждаме гъбите в намаслена тавичка.

Разпределяме плънката във всички гъби, завиваме тавичката с фолио и слагаме в загрята на 200 градуса фурна.

Печем пълнените гъби за 20-30 минути, след което махаме фолиото и поръсваме всяка гъба с настърган кашкавал и допичаме до леко зачервяване.

Може да се сервира като предястие или като основно ястие.

Плънката може да е по ваш избор.

Облечените гъби в кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: