Начин на приготвяне
Каймата омесваме с яйцето, галетата и подправките, които на вас ви харесват за кайма, или ползвайте подправки за кайма универсална.
Правим 10 топчета, като за големи големи кюфтета.
Почистваме гъбите с кухненска хартия , внимателно отстраняваме пънчетата им.
Нарязваме си маслините, шунката и топеното сирене на ситно.
Вземаме топка кайма, сплескваме я и в нея поставяме гъбка с отвора нагоре и завиваме с каймата, така че отворът на гъбата да остане отворен.
Подреждаме гъбите в намаслена тавичка.
Разпределяме плънката във всички гъби, завиваме тавичката с фолио и слагаме в загрята на 200 градуса фурна.
Печем пълнените гъби за 20-30 минути, след което махаме фолиото и поръсваме всяка гъба с настърган кашкавал и допичаме до леко зачервяване.
Може да се сервира като предястие или като основно ястие.
Плънката може да е по ваш избор.
Облечените гъби в кайма са готови.