Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с Кайма, Гъби и Доматен Сос

Лазаня с Кайма, Гъби и Доматен Сос

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34223641
Лазаня с Кайма, Гъби и Доматен Сос
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вярваме, че няма да откажете парче сочна лазаня"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • За Доматения сос
  • гъби - 200 - 300 г
  • кайма - 300 г
  • доматен сок - 500 мл
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • За сос Бешамел
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително приготвяме гъбите, моркова и лука, като ги изчистим и нарежем на ситно.

За да приготвим доматения сос, в тенджера загряваме олио и слагаме нарязаният лук да се задуши, после прибавяме каймата и бъркаме, докато се позапържи.

Към нея добавяме гъбите и моркова, като се позапържат, изливаме доматения сок, слагаме сол и черен пипер и оставяме да поври малко, а след това сваляме от котлона.

Сосът Бешамел:

В друг съд слагаме олиото да се сгорещи, в него се запържва брашното до зачервяване и се добавя прясното мляко.

Сосът се бърка до сгъстяване и се подправя с малко сол и черен пипер. Ако стане прекалено гъст, може да се поразреди с малко водичка.

В тава започваме да редим ред кори, доматен сос, сос Бешамел, като на последния ред слагаме кори, сос Бешамел и настърган кашкавал.

Пъхаме лазанята във фурната за 30-40 минути.

Лазанята с Кайма, Гъби и Доматен Сос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: