Начин на приготвяне
Предварително приготвяме гъбите, моркова и лука, като ги изчистим и нарежем на ситно.
За да приготвим доматения сос, в тенджера загряваме олио и слагаме нарязаният лук да се задуши, после прибавяме каймата и бъркаме, докато се позапържи.
Към нея добавяме гъбите и моркова, като се позапържат, изливаме доматения сок, слагаме сол и черен пипер и оставяме да поври малко, а след това сваляме от котлона.
Сосът Бешамел:
В друг съд слагаме олиото да се сгорещи, в него се запържва брашното до зачервяване и се добавя прясното мляко.
Сосът се бърка до сгъстяване и се подправя с малко сол и черен пипер. Ако стане прекалено гъст, може да се поразреди с малко водичка.
В тава започваме да редим ред кори, доматен сос, сос Бешамел, като на последния ред слагаме кори, сос Бешамел и настърган кашкавал.
Пъхаме лазанята във фурната за 30-40 минути.
Лазанята с Кайма, Гъби и Доматен Сос е готова.