Редена руска салата

ЗорицаЗорица
Гуру
976
8k
4k
3k
6
24/11/2018
"Ето, да видите, че може да има ред навсякъде, дори в руската салата"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 436
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените яйца се обелват и се отделят белтъците от жълтъците. Белтъците се нарязват на ситни кубчета и се смесват с майонезата. Посолява се със сол и черен пипер на вкус и сместа се разбърква.

В стъклени чаши се слага на дъното от майонезената смес, върху нея се редуват сварените в подсолена вода моркови, грах и кисели краставички, картофи, шунка, като между всеки нов ред се разпределя отново по малко от майонезената смес и леко се притиска с лъжица, за да се уплътнят редовете. Процедира се, докато продуктите свършат и чашите се напълнят. Последно се завършва с майонезената смес.

Върху всяка чаша руска салата се натрошава сварен жълтък, украсява се с шунка, стрък магданоз и нарязани на кръгчета маслини.

Добре е майонезената салата да престои поне час в хладилник, за да се овкуси и охлади преди сервиране.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар