Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Мезета»Мариновани жарени бекончета

Мариновани жарени бекончета

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Мариновани жарени бекончета
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Гледаме тези мариновани жарени бекончета и си мислим - тежка вечер се очертава"

Необходими Продукти

  • свински бекон - 1 кг
  • вино - 1 к.ч. Мерло
  • соев сос - 3 с.л.
  • пикантина за скара - 1/2 пакетче
  • черен пипер
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на средно тънки ивици.

В купа сипете пикантината, захарта, виното, соевия сос и 1 с.л. вода. Разбъркайте, докато се смесят хубаво съставките. Опитайте и ако обичате по-сладникав вкус, добавете още захар.

Сипете бекона при маринатата и хубаво омесете, прибавете зехтина и отново омесете. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете така за няколко часа.

Пригответе барбекюто или скарата и изпечете бекончетата до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: