Начин на приготвяне
Ябълките се обелват, почистват и се настъргват на ренде, поръсват се с едро смлените орехи, захарта, галетата, канелата и се разбъркват добре.
Всяка кора се намазва обилно с разтопеното масло, като се сгъва на две няколко пъти и при всяко сгъване се маже с маслото - идеята е кората да се нагъне на 3-4 ката.
В единия край се слага от приготвената плънка и се завива на руло. Двата края на рулата се притискат, за да се запечатат.
Готовите рула се прехвърлят в намаслена тава.
По повърхността на щрудела се правят малки разрези, за да диша.
Ябълковият щрудел се пече на 200 °C до зачервяване. Поръсва се по желание с пудра захар и канела.
Опитай непременно и нашите вкусни баници с ябълки или този неотразим ябълков пай.
Коментари
вкусът е страхотен